Актуално

Европейски фирми окупират текстилно изложение в Пловдив

Лектор на два семинара за модните тенденции ще бъде Сара Олууд, творчески директор на онлайн платформата за дизайн The Trend Bunker

България се представя с производители на облекло, дизайнери, машини и аксесоари, платове, спомагателни материали, софтуер

Професионални училища за мода също ще присъстват на изложението

Голям интерес в европейската модна индустрия предизвика новото изложение „ТексТейлър Експо“, чието първо издание ще се състои от 8 до 10 ноември 2018 г. в Международен панаир Пловдив. То ще покаже технологии, техника, материали за текстилната, шивашката и кожарската промишленост, облекло, трикотаж и аксесоари, дизайнерски идеи за нови линии

Участие вече са заявили производители и търговци от Турция, Полша, Румъния, Испания и Германия, съобщи Валя Данкова, управител на фирма „Спекс“, съорганизатор на „ТексТейлър Експо“ заедно с националния изложбен център. Специалисти и бизнес делегации от Австрия, Полша, Италия, Испания, Чехия, Литва и други страни ще дойдат като посетители, за да търсят партньори, добави тя.

Изложителите ще представят големи колекции от модерни платове за производство на дамски, детски, мъжки и спортни дрехи. Акцентира се на екологично чисти продукти, включително органичен памук. 32 фирми от Турция измежду които едни от най-големите износители, ще предложат трикотажни тъкани и платове от различни материали – вълна, памук, полиестер, вискоза, модал, микромодал, както и бои, химикали, услуги за апретура, багрене и печат. Голяма част от експозициите е заета от техника и декоративни елементи.

България се представя с производители на облекло, дизайнери, машини и аксесоари, платове, спомагателни материали, софтуер. Професионални училища за мода също ще присъстват на изложението.

За интереса към него говори и фактът, че лектор на два семинара за модните тенденции ще бъде Сара Олууд, творчески директор на онлайн платформата за дизайн The Trend Bunker. Тя е известна като експерт, успешно предвиждащ развитието на модните пазари.

Изложението привлече вниманието на професионалистите, защото дава възможност за презентиране на фирми с различен профил в четири направления: „Текстилна техника“, „Материали и консумативи“, „Договаряне – облеклото като услуга“ и „Готов продукт – мода“, коментира Валя Данкова. Според нея голям плюс е идеята за създаване на секцията „Дизайнерско пространство“, където ще се демонстрират нови концепции и колекции. Те може да се видят също на модните ревюта, както и в търговската зона.

„ТексТейлър Експо 2018“ ще събере компании от Европа, работещи в текстилната, шивашката и кожарската индустрия, и ще възроди изложенията, посветени на трите бранша. Специализирано международно изложение за текстилна техника и продукти ще предложи функционални и ефективни решения, ориентирани към производители, търговци и потребители. То се организира под егидата на Министерството на икономиката.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина