Актуално

Димитър Попов от Апелативна прокуратура Пловдив е извикан запас със заповед на министъра на отбраната

В Апелативна прокуратура – Пловдив няма такъв прокурор ?!

Каракачанов включва в курс за военна подготовка в Академията 14 мъже и жени от страната на отговорни длъжности

Димитър Попов от Апелативна прокуратура – Пловдив е извикан запас, това става ясно от публикувана в сайта на Министрество на отбраната заповед на министър Красимир Каракачанов. Документът постановява включване на служители от държавната, местната администрация и юридически лица за обучение в курс за подготовка във Военна академия „Георги С. Раковски”.

В Апелативна прокуратура – Пловдив няма такъв прокурор, установи проверка на Под тепето. Най-вероятно става дума за служител, който не е на длъжност прокурор или за грешка. Официално отговор на въпроса за съществуването на такава личност в списъчния състав на Апелативна прокуратура ще получим утре.

Началото на курса е през месец септември 2017 г. Свиканите запас са общо 14 души от три министерства – МО, МФ и МИ, Столична община, Челопеч, Пловдив, агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ и Лукойл. Сред тях има три жени.

Според заповедта, обучаемите са длъжни да се явят до 08.30 часа в деня на започване на курса във Военната академия, като представят копие от документ за платена такса за участие в курса.

Таксата за участие в курса, озаглавен „Отбранително-мобилизационна подготовка“, е в размер на 340 лв. (триста и четиридесет лв.) за участник.

От публикуваната заповед не става ясно дали запасняците ще си плащат сами курса или той ще бъде поет от институциите, за които работят.

Официално отговор на въпроса за съществуването на такава личност в списъчния състав на Апелативна прокуратура – Пловдив ще получим утре.

Очаквайте продължение.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина