Актуално

Данъчни и полиция погнаха ромските махали

Внезапни проверки за данъчни нарушения, липсата на фискално устройство в търговките обекти е сред най-масовите нарушения

 

Данъчни и полицаи нахлуха в ромските махали. ТД НАП Пловдив и МВР стартираха  съвместни проверки в зони с повишен риск от неспазване на данъчно-осигурителното законодателство в Пловдив, Пазарджик и Пещера.

В Пазарджик на 14 юли екипите от отдел „Оперативни проверки“ при ТД на НАП Пловдив са извършили 23 проверки и констатирали 16 нарушения на наредбата за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства, 11 от нарушенията са за липса на фискални устройства.

Акцията е продължение на проведената преди месец съвместна проверка на търговски  обекти  в квартал Столипиново, която приключи с 24 извършени проверки, а за констатираните нарушения освен глоби  са  издадени  и 12 бр. заповеди за запечатване на обект.

При последвалите 8 проверки в ромската махала в Пещера, са констатирани  6 нарушения, за липса на ФУ и неиздаване на касова бележка  в момента на проверките.

Липсата на фискално устройство в търговските обекти е сред най- масовите нарушения, констатирани по време на текущите проверки. Основната цел на провежданите проверки е противодействие, спрямо всички  задължени лица, които не отчитат приходи  от дейността си и нарушават  данъчното и осигурителното законодателство, като мерките са насочени към насърчаване на доброволното спазване на закона, коментира Христина Христозова, директор на дирекция „Контрол“ при ТД на НАП Пловдив.   

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина