Актуално

Церемония по сертифицирането на мисията по охрана на въздушното ни пространство с Военновъздушните сили на Италия ще се проведе в авиобаза „Граф Игнатиево“

Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов и командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков ще участват утре, 14 юли, в церемония по сертифицирането на мисията по охрана на въздушното ни пространство с Военновъздушните сили на Италия, която ще се проведе в 3-та авиационна база „Граф Игнатиево“. Сертифицирането се извършва от Центъра на НАТО за съвместни военновъздушни операции в Торехон, Испания (CAOC Torrejón).

Български и италиански изтребители ще изпълняват съвместно задачи в периода 15 юли–15 октомври съгласно решение на Министерския съвет от 21 юни 2017 г. Мисията е в изпълнение на мерките по гарантиране на сигурността на страните-членки по източния фланг на НАТО и ще се изпълнява по плановете и процедурите на Интегрираната система на Алианса за противовъздушна и противоракетна отбрана (NATINAMDS).

Изявления за медиите ще дадат заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков, началникът на Бойното командване на силите на ВВС на Италианската Република генерал-майор Силвано Фригерио и директорът на Центъра на НАТО за съвместни военновъздушни операции в Торехон бригаден генерал Антонио Хосе де Матош Бранко.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина