Актуално

Бойко Борисов обеща скоро МС да разгледа проекта за изграждане на двата околовръстни пътни възела на Пловдив

Ремонтът на 22- километровата отсечка от АМ „Тракия“ от 133 до 155 км трябва да приключи в средата на юни

Министър – председателят Бойко Борисов обеща днес в Пловдив, че в скоро време правителството ще разгледа проекта за изграждане на двата околовръстни пътни възела и ще отпусне средства за тяхната реализация. Това стана след, като Борисов посети УМБАЛ „Св.Георги“, инспектира днес рехабилитацията на пътя Пловдив-Асеновград, а по късно и магистрала Тракия.

Премиерът Бойко Борисов и областният управител Здравко Димитров направиха инспекция на ремонтните дейности на 22-километровата отсечка от Автомагистрала Тракия от 133 до 155 км. В момента вървят рехабилитационните дейности в платната посока Пловдив – Стара Загора, като по трасето са нанесени един слой асвалт, износващ слой – сплит мастик и се прави специална вибрираща маркировка от термопластик.

На 30 май ще се извърши временна организация на движението и то ще се пренасочи в реновираната лента, за да започне ремонта на другото платно. Собственикът на фирмата изпълнител ИСА 2000 Юлиян Инджов обеща на премиера, че ремонтът на 22-километловата отсечка ще приключи до 15 юни.

Борисов останал много доволен от качеството и бързината, с които се извършва рехабилитацията на пътя. Преди това, заедно с областния управител, зам.-областните управители, депутати, специалисти от фирмата изпълнител и АПИ, министър – председателят направи инспекция и на пътя Пловдив – Асеновград. Бойко Борисов поздравил областния управител за добрата работа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина