Актуално

7400 лева дариха пловдивчани през Седмицата на благотворителността

Средствата отиват Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца с разстройства от аутистичния спектър

Ваучер на стойност 7400 лева получи директорът на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца с разстройства от аутистичния спектър Анна Пармакова. Сумата е събрана по време на тазгодишната Седмицата на благотворителността в града под тепетата, която се проведе от 30-ти септември до 8-ми октомври 2017 г. Ресорният заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика в Община Пловдив Георги Титюков връчи чека с подсказката хубаво да си помислят преди да решат за какво ще ги вложат. "Нека да не е нещо, което се закрепя за стени, тъй като ви предстои местене," напомни той на диркотрката.

Припомняме, че сега Центъра заработи от 1 юли. Общинската социална услуга е безплатна и е  с капацитет за 25 малчугани в сградата на ДКЦ VI, до хотел „Лайпциг“. Както ви разказахме, за целта Общината взима изградения на това място Център за деца с аутизъм, където услугата се предоставя от фондация I can too на третия етаж на ДКЦ-то, което предстои да бъде съборено.

Заместник-кметът Георги Титюков благодари на всички, който подкрепиха каузата, на доброволците и партньорите от Зонта клуб, Националния алианс за работа с доброволци, Фондация „Съзидание 2012“, „Арте“ и др.

Директорът на дирекция „Социална политика“ в Община Пловдив Веселина Ботева благодари на екипа от професионалисти, които в работата си прилагат добрите световни практики.

Любовта към децата е нашата основна мотивация, подчертаха дамите от Центъра.

Припомням, че началото на Седмицата на благотворителността тази година даде харизматичният Ути Бъчваров, който показа завидни грил-умения на голямата скара на пл. „Стефан Стамболов“ №1.  Мероприятията продължиха с бутиков концерт „БГ 60-те с Шекерова live band“ в Камерна зала на Драматичния театър, с концерт на ученици от НУМТИ „Добрин Петков“ и приятели. Като част от кампанията бе реализирана инициативата „Прегърни ме – дари детска усмивка“ с подкрепата на Мис Свят 2016 Галина Михайлова и Натали Трифонова, както и петото поредно издание на Състезание с патета.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина