Подтепето

новини

16 Май, 2018

200 тира протестират на пътя Пловдив – Асеновград в четвъртък

По време на шествието движението няма да бъде спирано

Областният управител обсъди мерките за сигурност във връзка с предстоящото шествие на превозвачите

Областният управител се срещна с представители на автомобилните превозвачи Петко Ангелов и Йордан Арабаджиев (председател на Съюза на международните превозвачи). На срещата присъстваше и директорът на ОДМВР - старши комисар Атанас Илков.

Бяха обсъдени мерките за сигурност, при които ще се проведе шествието на превозвачите утре. Всички транспортни компании от областта ще се включат в Националното шествие на българските превозвачи, в подкрепа на правителството, което ще се проведе на 17 май от 10.00 до 14.00 часа на пътя Пловдив – Асеновград (в отсечката от село Крумово към Пловдив). В протеста се включват всички браншови организации от транспортния бранш в областта с над 200 тира.

По време на шествието движението няма да бъде спирано, а с временна организация, която ще гарантира безопасността на преминаващите автомобили.

Комисар Илков заяви, че ще бъдат взети всички необходими мерки за недопускане на пътно-транспортни произшествия и задръствания.

Областният управител, като представител на държавата, твърдо застава зад исканията на превозвачите, които са недоволни от пакета за мобилност, които Европейската комисия внесе в Европаламента и  предстои да бъде гласуван от евродепутатите.

Организаторите се извиняват за причиненото неудобство и апелират към останалите участници в движението за толерантност. Те молят гражданите  да бъдат търпеливи и съпричастни към шествието, което защитава националните интереси.

Няма направени коментари
Още от рубриката "новини"

Подобни новини

17 Май, 2018

Транспортната блокада започна край Пловдив

Над 200 тира и тежкотоварни камиони блокираха пътя Пловдив - Асеновград около разклона за село Крумово около 9.20 часа днес. Те се подготвяха да отпътуват за националния протест на превозвачите в София. Автомобилния трафик в района е силно затруднен и са се образували километрични задръствания.

Областният управител Здравко Димитров и старши комисар Атанас Илков се срещнаха с представителите на фирмите от транспортния бранш в областта, които днес участват в протестното шествие против пакета от мерки на ЕС, който според тях ще доведе до огромни загуби. В момента близа 200 тира са разположени по пътя Пловдив-Асеновград. Те са окичени със български знамена и транспаранти, на които пише „ЕС, не убивай транспорта в България“ . Протестът ще продължи до 14.00 часа

 Снимки ...

» повече