НовиниСъдТемида

19-годишният „шофьор“, който причини катастрофа с две жертви до Марица, вече е в ареста

Огнян има повдигнати обвинения

19-годишният Огнян, който е управлявал неправоспособен автомобила Опел Корса при инцидента в който загинаха двама тийнейджъри на 29 септември, край река Марица в Пловдив, е преместен от УМБАЛ „Свети Георги“ в следствения арест. Това става ясно от съобщение на Прокуратурата.

Припомняме, че 45-годишният му баща, за когото се смята, че е дал колата на младежите, също е задържан.

Бащата, дал колата-ковчег, остава в ареста

Днес Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Огнян Дебелаков,  на 19 г., за това, че на 29.09.2019 г., в гр. Пловдив, при управление на лек автомобил, марка „Опел Корса“,  е нарушил правилата за движение, и като неправоспособен водач, по непредпазливост, е причинил смъртта на две лица и средна телесна повреда на едно лице, като деянието е извършено в пияно състояние – с концентрация на алкохол в кръвта – 1,55 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл. 343 ал.4 във вр. ал. 3 във вр. ал. 1 във вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Очаквано: 19-годишният шофьор, причинил катастрофата с двама загинали, е бил пиян

Понастоящем обвиняемият се намира в следствения арест, съобщиха от Обвинението. Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои утре Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Разследването по случая продължава.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина