ЗдравеНовиниПУЛС

150 офталмолози участват на очен симпозиум в Пловдив

Форумът е 13-и поред за гилдията и е посветен на най-тежката час то очната хирургия – витреоретиналната

Домакини на събитието са Очна клиника на УМБАЛ „Св.Георги“ и Катедра по очни болести на МУ – Пловдив, гостува немският хирург проф. д-р Никос Бехракис

Тринадесети поред витреоретинален симпозиум се открива днес, 6 октомври, в Пловдив от Университетска очна клиника към УМБАЛ „Св.Георги” ЕАД Пловдив и Катедра по очни болести към Медицински университет – Пловдив.

Официалното откриване е от 13:00 в зала „Пловдив” на Гранд хотел – Пловдив (бившия Новотел – Пловдив), където ще се проведе и симпозиумът, чиято тема тази година е „Вътреочни тумори и заболявания на ретината”. Това съобщи организаторът – проф. д-р Нели Сивкова, дм, FEBO, ръководител на Клиниката по очни болести в УМБАЛ „Свети Георги“ и председател на Сдружение с нестопанска цел „Българска Асоциация  Ретина”.

Традиционно гости на симпозиума са изтъкнати чуждестранни специалисти. За тазгодишното издание са поканени немският хирург проф. д-р Никос Бехракис от Университетска очна клиника в град Есен, както и водещи витреоретинални хирурзи от България. Участие в симпозиума ще вземат над 150 офталмолози.

Под формата на видеосимпозиум ще бъдат представени интересни случаи от практиката на всеки хирург, разказа проф. Сивкова.

Пълна програма на събитето е публикувана на сайта на Университетска очна клиника към УМБАЛ „Св.Георги”.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина