НовиниСпортСпортен Пловдив

14 състезатели представят Пловдив на Световното по таекуон-до в Колодрума

България ще бъде представена от 68 състезатели по време на в Световното първенство по таекуон-до  ITF, което ще се проведе в края на август в зала „Колодрума” в Пловдив, информира вицепрезидентът на Българската федерация Костадин Димитров.

От тях 14 са спортистите от пловдивския Армейски спортен таекуон-до клуб „Тракия”. При мъжете в различните категории ще се представят  Петър Михайлович,  Димитър Китипов,   Атанас Болчинов,  Тодор Ангелов  и  Божидар Матов.

Любина Лесова ще се състезава при жените, а Нели Павлова – при девойките старша възраст. При девойките младша възраст Пловдив ще бъде представен от  Лилия Митрева и  Ирен Касъклиева , при юноши младша – от Мартин Христев и  Божидар Михайлович, а при юноши старша – от Александър Стефанов.

Иван Тодоров и  Ботьо Колев са представителите на АСК „Тракия” в категорията „Ветерани  сребърен клас”.

За шампионата на планетата по таекуон-до  ITF в Пловдив ще пристигнат 1500 участници от 80 страни. Откриването е на  25 август 2019 г. от 21 часа в „Колодрума”. В същия ден ще се проведе конгрес на Международната Федерация по таекуон-до ITF.

Състезанията са от 26 до 30 август от 9 до 12 часа и от 14 до 19 часа, като входът е свободен, уточни вицепрезидентът на Българската федерация Костадин Димитров.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина