АктуалноНовиниСъдТемида

Съдът в Пловдив покани журналистите на среща

По предложение на председателя на Районен съд – Пловдив бе даден старт на инициатива за редовни месечни работни срещи между магистрати и журналисти, с оглед подобряване на комуникацията между тях

Председателят на Районен съд – Пловдив Иван Калибацев и заместник-председателят на Окръжен съд – Пловдив Славка Димитрова проведоха работна среща с журналисти в Съдебната палата.  На срещата бяха презентирани видовете наказателни актове, които най-често представляват интерес за медиите, бе разяснен и начина, по който се постановяват.

Представени бяха два практически казуса, като всеки от журналистите участва в различна роля – на подсъдим, защитник, пострадал, прокурор и съдебен състав. Казусите предизвикаха сериозен интерес от страна на  репортерите, като всеки от тях активно защити тезата на ролята, в която участва във възстановката на съдебния процес.

„Нашата цел бе да покажем какво се случва в един процес. Как протича едно заседание и през какви трудности минава съда, при постановяване на един процес. Видяхте различните роли, запознахте се с реални казуси и взехте различни тези. Регулярно ще провеждаме с медиите срещи, на които ще коментираме различни казуси, ще ви запознаваме с новостите в съдебната система и ще поднасяме необходимата информация”, заяви пред репортерите председателят на Районен съд Иван Калибацев.

В края на събитието по предложение на председателя на Районен съд – Пловдив Иван Калибацев бе даден старт на инициатива за редовни месечни работни срещи между магистрати и журналисти с оглед подобряване на комуникацията между тях.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина