АктуалноГрадътНовини

Съдърланд стъпиха официално в Пловдив

В момента са отворени 30 свободни позиции

До края на следващата година планират да открият 300 нови работни места

С тържествено разрязване на лентата днес бе открит и новият им обучителен център в Пловдив, който се намира в Тех Парк Оптела, Южна промишлена зона. Компанията отваря врати със заявка да стъпи сериозно на бизнес сцената  и да открие 300 нови работни места до края на следващата година. Съдърланд е един от най-големите работодатели в страната, а в глобален мащаб повече от три десетилетия обслужва 120 клиенти от Fortune 1000 в 17 различни страни и в над 60 локации.

За по-малко по месец вече са наети на работа 60 нови служители, като до края на 2019  са открити още 30 свободни позиции. В момента в обучителния център се провеждат фирмените трейнинги и встъпителната подготовка, които подготвят кадрите за същинската част от работата.

“Вие влизате в един доста добре разработен пазар. Пловдив е вторият център за BPO индустрията, с което привлече български и международни компании. Ръстът е налице, индустрията се променя, бизнес услугите се развиват“, заяви заместник-кметът Стефан Стоянов по време на церемонията.

„Проучванията показват, че бизнес пазара на IT и BPO в Пловдив има потенциал за развитие и в следващите 3 до 5 години може да достигне 10000 до 12 000 заети, защото добре образованите хора са тук и регионът продължава да расте”, допълни той.

В България Съдърланд има офиси в София, Бургас, Варна и разбира се Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина