НовиниСпортСпортен Пловдив

Страсбург прекрати приказката на Локомотив

Мартин  Иванов, стажант

Отборът на Локо Пловдив записа още една загуба с 1-0 срещу Страсбург на Стад де ла Мену и така с общ резултат 2-0 смърфовете отпадат от квалификациите за Лига Европа. Мачът-реванш протече по подобие на първия преди седмица.

През първото полувреме черно-белите владееха повече топката, но не създадоха много положения. В 8-ата минута играчите на Страсбург организираха бърза атака. Димитри Лиенар подаде към Кевин Зои, който от вътрешността на пеналтерията хладнокръвно оплете топката в мрежата. Отговорът на Локомотив пристигна в 30-ата минута. Бирсент Карагерен получи хитро подаване и стреля от средно разстояние. Неговият удар обаче бе спасен по брилянтен начин от вратаря на домакините Матс Селс.

Второто полувреме бе по-богато откъм положения, но не по-интересно от първото. В 63-ата минута Стивън Езе бе намерен след центриране от ъглов удар. Неговият удар с глава обаче премина встрани от дясната греда. В 90-ата минута Локомотив направиха страхотна атака и дори стигнаха до гол на Ален Ожболт, който бе отменен поради засада.

Домакините от Страсбург на два пъти успяха да покажат на черно-белите, че с хитър и икономичен футбол може да се стигне до победата. Локомотив отпада, но поне според мен се представи добре в квалификациите.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина