БългарияНовиниПод небето

Сняг след 10-ти и в края на месеца

Очаквани мек януари с валежи под нормата и средномесечната температура около и над нормата, показва месечната прогноза на НИМХ

Времето през януари ще е сравнително меко с валежи под нормата. Това сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Месечната сума на валежите ще бъде около и под нормата. Тя е между 30 и 60 л/кв.м, в планините и най-южните райони – между 60 и 110 л/кв.м.

Най-ниските температури през януари ще бъдат между минус 15° и минус 10°, а най-високите – между 10° и 15°.

В началото на месеца от север ще нахлува студен въздух и ще застудее още. На места ще превали слаб сняг. Към 03.01. и 04.01. се очаква повишение на температурите. Ще има разкъсана облачност, на места и до слънчево. В средата на първото десетдневие от север ще нахлуе студен въздух и температурите ще се понижат. На места ще превали слабо, предимно сняг. В края на десетдневието се повишава вероятността за валежи и за понижение на температурите.

През първите дни от второто десетдневие ще се създаде валежна обстановка. От север ще нахлува студен въздух и в по-голямата част от страната ще вали сняг и ще се образува снежна покривка. В средата на периода валежите ще спрат и до края на десетдневието валежи не се очакват.

През третото десетдневие температурите ще бъдат близки до обичайните.

В края на месеца, около 22-ри, 25-ти януари, ще има валежи предимно от сняг.

Снимка: Виктор Цонев/Pink Tsonk

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина