НовиниСпорт

Прилив на млади гребци през последните години отчита Федерацията

Стотици идват в Пловдив за състезанията от Световната купа, затварят Гребната за колоездачи и бегачи

България с надежди в скифа, президентът на световната федерация препоръча да следим и китайците

Първият по-сериозен старт от състезателния календар на гребците е в Пловдив, където ще се проведе кръг от Световната купа. Той ще се проведе в петък, събота и неделя (от 10 до 12 май), заради което Гребният канал ще бъде затворен за спортуващи – колоездачи, маратонци, разхождащи кучета и др., съобщи зам.-кметът по спорта Георги Титюков и се извини на пловдивчани за неудобството.

Това е първата стъпка от поредица събития, чиято кулминация ще бъде Световната купа в Австрия през август. Преди това ще се проведе и Европейска купа в Люцерн, Швейцария. Това са важни събития, свързани с квалификациите за олимпийските игри в Токио през 2020 година, съобщи президентът на световната федерация по гребане Мат Смит. Той изрази задоволството си от това отново да бъде в Пловдив – най-бързият гребен канал в света по неговите думи.

Освен българските състезатели, той препоръча да следим и китайският отбор. Ръководител на тима от няколко месеца е легендата в гребането Стийв Редгрейв и ще е изключително интересно какво е направил той с китайските гребци, каза Смит.

Българските надежди са насочени към скиф мъже – Кристиян Василев и скиф жени – Десислава Георгиева. Отборът все още е млад и това ще е проверка къде се намираме, все още опипваме почвата, заяви Свилен Нейков от българския тим.

Всички големи първенства, които се провеждат в последните години, са страхотна реклама за нас, добави той. Особено след миналата година имаме голям прилив на млади спортисти. Много деца се записват и остават да тренират с голямо желание, каза Нейков. Важно е, че условията постоянно се подобряват тук – Община Пловдив добавя по нещо ново всяка година, надявам се строителството да продължи.

Условията са отлични, вчерашната инспекция мина много добре. Надяваме се само времето да е с нас. Първият ден, в който пристигнахме беше студено и имаше вълна, но сега условията са по-добре, каза и Светла Оцетова.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. НАЛИ НЕ ЗАБЕЛЯЗВАТЕ ЦВЕТА НА ЧОРБАТА В КОЯТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТ НЯКАКВИ „ГРАЖДАНИ“ (ЗА АМЕРИКАНСКО РАЗВИТИЕ НА БГ-СТАН)?
    НАЛИ НЕ Е ЗЕЛЕН?
    НИТО ЗЕЛЕНЯСАЛ?
    НИТО ЖАБА, НИТО КОМАР (РАСОВ, ЯК, ВСЕМОГЪЩ) ЗАРАДИ СИЛНИТЕ ОТРОВИ ЗА БЕБЕТА?
    ЗНАЧИ СЛЕДВА ДА СЕ НАСВЯТКАТ КАНАЛИ, ВЕЛОДРОМИ, ГОЛФ КУРСОВЕ НА ВСЯКА ПЕДЯ ПЛОЩ ОСТАНАЛА НЕПОКВАРЕНА, А СКОРО ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЪБОРЯТ И РАЗЧИСТЯТ ПРОСТРАНСТВАТА, ЗАЕТИ ОТ БЛОКОВЕ В ТРАКИЯ

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина