КриминалеНовиниСъдТемида

Потвърдиха присъдата на изнасилвача от Кючук Париж

Темида окончателно наказа Владимир Петков на 10 години затвор

Окръжен съд- Пловдив окончателно потвърди присъдата на изнасилвачът Владимир Петков, нападнал две жени в колите им в Кючук Париж през миналия декември.Темида наложи на пазарджиклията най-тежкото наказание в случая- 10 години затвор при първоначален строг режим.

Петков бе признат за виновен в това, че седми декември  се е съвкупил с лице от женски пол – 19-годишно момиче, като я е принудил към това със сила и заплашване.  Със същата присъда подсъдимият е признат за виновен в това, че няколко дни по-късно, на 20 декември, при условията на опасен рецидив се е съвкупил и с 21-годишна жена, като също я е принудил към това със сила  и заплашване.  На всяка от пострадалите жени подсъдимият ще следва да заплати и по 20 000 лева обезщетение за претърпените неимуществени вреди – болки и страдания. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивския окръжен съд.

Делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие по глава ХХVII  от НПК, като подсъдимият призна фактите и обстоятелствата, описани в обвинителния акт, като се съгласи да не се събират доказателства за тези факти, а съдът да ползва събраните по досъдебното производство доказателства. Размерът на наложеното спрямо подсъдимия ефективно наказание от десет години лишаване от свобода е определен, след намаляване на наказанието с една трета.  В мотивите си към решението Окръжен съд – Пловдив е заявил становище, че правилно първоинстанционният съд е определил за всяко едно престъпление наказание, като е отчел единствено отегчаващи отговорността обстоятелства. Това е мотивирало определянето на наказание в максималния, предвиден от закона размер, а именно петнадесет години лишаване от свобода. Всички данни, събрани по делото, дават основание да се направи извод на наличие на висока степен на обществена опасност както на подсъдимия, така и на извършеното от него, съобщават от съдебната палата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина