НовиниСъдТемида

Пловдивчанка занесе 2000 лева подкуп на проверяващ от Икономическа полиция

Жената пъхнала сумата в папка с документи, които ѝ били поискани за проверка, задържана е за 72 часа

В последният работен ден на 2019 г., Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняема по бързо производство 40-годишната Г.П., за това, че на 30 декември 2019 г., в гр. Пловдив, е дала подкуп  – пари в размер на 2 000 лева, на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение – полицейски орган – инспектор в отдел  „Икономическа полиция“ при ОД на МВР-Пловдив, за де не извърши действия по служба – качествена и обективна проверка по преписка за документи престъпления – престъпление по чл. 304а ал. 1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 30 декември 2019 г., обвиняемата Г.П. е била повикана в отдел „Икономическа полиция“ за установяване на факти по преписка на Районна прокуратура-Пловдив, по която се извършва предварителна проверка за документни престъпления.  Тя е представила допълнителни документи по случая в найлонов плик, като между два от тях, поставила сумата от 2 000 лева, за да не бъде довършена проверката срещу нея. Служителят на МВР не взел парите и веднага уведомил дежурния разследващ полицай.

Обвиняемата Г.П. е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив. Бързото производство ще приключи в законния срок.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина