БългарияНовиниПод небето

Очаква ни масов въздушен десант тази нощ

Няма страшно – учение е

„SWIFT RESPONSE 2019”, ръководено от Командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа, е ежегодно въздушно-десантното учение, което ще се проведе на териториите на Република България, Хърватия и Румъния в периода 13 – 25 юни 2019 г.

Приблизително 5600 са всички участници от осем съюзнически държави, като около 1495 от тях са парашутисти.

На 17 юни 2019 г. в тъмната част на денонощието ще се извърши масов въздушен десант във войскови район 1555 – летище Чешнегирово. Според сценария, в ролята на противостоящи сили, които ще осигуряват отбраната на летището са военнослужещи от 42-ри механизиран батальон от 2-ра механизирана бригада.

Базата за предно разполагане – Безмер ще осигури непосредствена авиационна поддръжка и подаване на средствата за ПВО на земята, ръководството на полетите ще се осъществява от летище Пловдив, а аварийно-спасителното и логистично осигуряване по време на провежданата операция ще се осъществява от американска страна.

„SWIFT RESPONSE 2019” ще демонстрира стратегическо използване на въздушно-преносими сили с висока степен на готовност, наричани Global Response Force, провеждайки учения за овладяване на ключови позиции. Това дава възможност за провеждането на съвместни подготовки с цел развиване на способности по командване и управление на няколко специални операции едновременно на различни места.

Участието в многонационални учения увеличава готовността, засилва професионалните взаимоотношения и подобрява общата координация със съюзниците и партньорите по време на криза.

Photo by Graigg Faggionato.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина