БългарияНовиниПод небето

Охрид очаква от Пловдив успешно представяне през 2019-а

Председателя на Общински съвет Савина Петкова покани кмета на Охрид проф. Стояноски на откриването на ЕСК

Официална делегация от града ни годтува на честванията на празника на Св. Климент Охридски

Официална делегация от Пловдив, водена от председателя на Общински съвет Савина Петкова, бе на посещение в Охрид във връзка с честванията на празника на града и ден на „Св. Климент Охридски“. Пловдивската делегация бе в побратимения на Пловдив град по покана на кмета проф. Йован Стояноски, който изрази благодарност за посещението в този важен за Охрид ден. Председателят на Общински съвет Пловдив Савина Петкова, придружена от председателя на групата общински съветници на БСП Николай Радев, поднесоха цветя пред паметника на „Св. Климент Охридски“. На официална церемония в навечерието на празника на града кметът на Охрид проф. Йованоски отличи със специални награди граждани на града за приноса им през годината. Като част от празненствата домакините от Охрид бяха организирали няколко фотоизложби и представяния на книги за история на града.

Савина Петкова се срещна с кмета на Охрид проф. Стояноски и двамата коментираха възможностите за сътрудничество между двата побратимени града. Петкова връчи на своя домакин покана от името на кмета на Пловдив Иван Тотев за официалното откриване на Пловдив – Европейска столица на културата, което ще се състои на 12 януари 2019 г. От своя страна кметът на Охрид заяви, че очаква успешно представяне на Пловдив като Европейска столицата на културата, което ще бъде от полза не само за града под тепета и България, но и за всички страни на Балканския полуостров.

Пловдивската делегация се срещна и с председателя на Общинския съвет на Охрид Живка Ангелоска. По време на срещата се засегнаха теми във връзка с работата общинските съвети в Охрид и Пловдив.

Охрид е туристически град от международно значение. През 1980 ЮНЕСКО признава града за обект на световното културно наследство. В Охрид живеят около 43 000 души, като основният поминък на жителите е туризмът и гастрономията.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина