АктуалноИзпод тепетоМненияНовини

Нова софтуерна компания стъпва в Пловдив, търси старши специалисти за над 3000 лв заплата

Възнагражденията ще са същите, каквито са и в София

Теодор Караколев

Старши специалисти с много опит в IT сектора на заплата от 3-4000 лв ще търси нова софтуерна компания. Новосъздадената фирма „Подикс“ беше представена от кмета Иван Тотев и двамата съдружници – Павел Симов и Илиан Кръстев. Те управляват още две IT-компании, едната от които в София. Целта им е да привлекат специалисти и в Пловдив, като ще предлагат идентично с възнаграждението в София.

Засега ще привличаме готови кадри, като искаме до две години да направим и обучителен център. Другите ни фирми работят за големи световни клиенти, сред които BMW, CNN, Volvo и други, коментираха инвеститорите. Те искат да има тясна връзка с университетите, откъдето да привличат млади специалисти.

Кметът Иван Тотев пък се похвали, че IT-секторът набира все повече скорост. Той сподели, че за него е голямо удоволствие, когато съобщава такива новини за развитието на бизнеса в града и региона. Вече има близо 80 компании в този сектор и около 6000 души, заети в него. Градът твърдо е на второ място и работата на общината има ефект, добави Тотев. Той представи и новото издание на книжката, която се дава на потенциални инвеститори. В нея са представени условията за бизнес в Пловдив, както и вече някои от успешните инвеститори, развили своята работа в града.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина