ИзбориНовини

Местните избори в Пловдив като олимпиада

След баскетболът и самбото, и гребането влезе в кметската надпревара под тепетата

Йоана Иванова

Олимпийския шампион влиза в борбата за кметския стол на Пловдив. Николай Петков Бухалов е най-успешният български състезател по гребане в дисциплината кану-каяк и единственият ни  спортист с два златни медала от едни олимпийски игри. Днес той бе издигнат за кандидат за кмет от „Кауза Пловдив“ на официална церемония на Гребната база.

Така след кандидатурата на областния управител Здравко Димитров (бивш баскетболист) за кмет на града от ПП ГЕРБ и тази на самбиста Иван Запрянов за кандидат за кмет на земеделците в Западен, още един спорт – гребането влезе в кметската надпревара под тепетата.

Партийният лидер Георги Титюков отстъпва първата позиция в листата на досегашния общински съветник Бухалов, а той самият отново се хвърля в битката за кметството на Централен. Николай Бухалов е от въпросната гражданска квота.

Гребецът бе представен на Гребната база в зелените площи пред ресторант „Гребеца“

Днес бяха представени и кандидатите за район „Северен“ – адв. Рени Стефанова, за „Западен“ Георги Георгиев, който сега е заместник-кмет на района. Другата седмица ще бъде обявена пълната листа, за която бе анонсирано, че ще има широка гражданска квота. Например, журналистът Любо Чакъров, рекламният бос Румен Кривицки и други. Тогава ще бъдат представени и другите трима кандидати за кметове на районите Тракия, Източен и Южен.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина