КултураНовини

Детски кинофестивал събира хитови анимационни филми на изминалата година в „Lucky – Дом на киното“

За седма поредна година безплатните прожекции ще радват най-малките и техните родители

Най-гледаните филми от последната година ще могат да видят децата на Пловдив напълно безплатно в „LUCKY – Дом на киното“ всяка събота и неделя от 9-ти февруари до 17-ти март 2019г. В програмата са включени специално селектирани анимационни 3D и 2D детски филми, , сред които „Астерикс: тайната на вълшебната отвара“, „Капитан Шарки“, „Ману Бързолета“, „Пепеляшка: тайната на принца“, „Откраднатата принцеса“, „Чаровният принц“ и много други хитове, дублирани на български език. Програмата на Детски кинофестивал през 2019та фокусира върху родното детско кино, с прожекции на последните български игрални продукции – „Смарт Коледа“, „Случаят Кюри“ и „Лили рибката“.

Специален подарък за всички деца и родители ще бъде напълно безплатната за всички извънредна прожекция на обичания от поколения българи филм от 1982 година – „Куче в чекмедже“. С нея организаторите целят да запознаят най-малките с годините на златното българско кино и да ги потопят в детството на своите родители навръх Националния празник – 3ти март.

В шестте поредни уикенда на Детския филмов фестивал ще се състоят общо 53 прожекции, всяка събота и неделя от 11:00 и 13:00 часа в Първа зала и от 11:30 и 13:15 часа във Втора зала. Организаторите са предвидили и допълнителна програма в празничния 3-ти март.

Входът за възрастни е 4 лева, безплатните билети за деца се получават от касата на „LUCKY – Дом на киното“ след 10:00 часа в деня на прожекциите.

Детски филмов фестивал е част от Културния календар на Община Пловдив за 2019 година и дава възможност на най-малките да се срещнат за първи път с магията на седмото изкуство. Той се организира от фирма „Пловдив Ивент“, с финансовата подкрепа на Община Пловдив.

Събитието се провежда от 2013 година, като още от първото си издание се радва на огромен интерес. За шестте си години на провеждане, Детски кинофестивал е бил посетен от над 40 000 души.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина