БългарияНовиниПод небето

Градът е готов за зимата, според институциите

Вижте телефоните за сигнали и информация за възникнали бедствени ситуации и затруднения при придвижване по пътните артерии в Пловдивска област

Полиция, Пожарна и Община обсъдиха необходимите мерки за осигуряване на безопасността

Представители на органите на реда и администрацията се събраха на работна среща относно предстоящия зимен сезон. Тя се състоя в  сградата на ОДМВР – Пловдив във сряда. Участие взеха заместник-директорът комисар Димитър Събчев, началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Венелин Младенов, заместник-областен управител Евелина Костова, заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов, директора на РДПБЗН комисар Георги Мангараков и представители на общините и фирмите, ангажирани със зимното поддържане на републиканската пътна мрежа, общинските пътища в областта и уличната мрежа в населените места.

Според доклада на общинските служби и фирми, които отговарят за поддържането на пътищата през зимния сезон, те са в пълна готовност и  разполагат с необходимите снегорини, снегоразпръсквачи и снеготоварачи, както и със сол, луга и химически препарати. Техниката е преминала необходимите проверки, екипите са в готовност да действат според предварително набелязаните маршрути за обхвата на снегопочистване.

От ръководството на полицията бе наблегнато върху важността от превантивните дейности и мерки за подобряване на безопасността на движението, преди евентуални усложнения на метеорологичните и пътни условия. Подчертана бе и необходимостта от добра и бърза координация и комуникация между различните институции и общата им отговорност за гарантиране сигурността на хората и недопускане на пътни инциденти при утежняване на метеорологичната обстановка.

В дежурните части на всички полицейски подразделения са предоставени координати за взаимодействие със съответните длъжностни лица от снегопочистващи фирми към общините.

Сигнали и информация за възникнали бедствени ситуации и затруднения при придвижване по пътните артерии в Пловдивска област по време на зимния сезон ще се приемат на няколко денонощни телефона.

В оперативната дежурна част на сектор “Пътна полиция” 032932007, Областен център за пожарна безопасност – 0889689772 и на дежурните телефони в Областна администрация 032/ 605 550 и 0878 198 425.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина