Районна прокуратура-Пловдив извършва разследване за фалшиви документи на чужденци

Новини Темида

Задържаният вчера в район Тракия мъж е със 72- часово постановление на наблюдаващия прокурор

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Г.К., на 47 г. за това, че изготвил, държал и укрил предмети и материали, предназначени или послужили за съставяне или преправяне на официални документи – престъпление по чл. 308 ал. 7 във вр. ал. 2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 10 февруари 2019 г., в гр. Пловдив, при извършено претърсване и изземване в лекия автомобил и в дома на обвиняемия Г.К. са били открити карти на бежанци и други вещи – компютър, принтер и др., като предстои в хода на досъдебното производство да се уточни тяхното предназначение.

Обвиняемият Г.К. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. В момента се извършват активни процесуално-следствени действия по случая.

Припомняме, че в неделя в пловдивския район Тракия бяха арестувани 48-годишен мъж и 43-годишна жена при акция на бул.“Освобождение“ около 10,30 часа сутринта в автомобил, шофиран от жената са били открити фалшиви документи за самоличност.

От полицията уточняват, че става дума за изготвяне на неистински документи за самоличност на временно пребиваващи чужди граждани. От днешното съобщение на прокуратурата става ясно, че жената е освободена от ареста.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.