Новини

Първите политически коментари по предварителните резултати за ЕП

Горанов: Борисов още дълги години да „управлява джипа“

Каракачанов щастлив от резултатите и погнусен от нападките на „Атака“

БСП отказа да коментира резултатите засега

Радан Кънев: Показахме, че в България има истинска алтернатива на ГЕРБ

Настоящите избори за Европейски парламент ги спечели Борисов, заяви финансовият министър Владислав Горанов пред журналисти на влизане в централата ГЕРБ. „Всеки, който подцени Борисов, тепърва ще си плаща“, предупреди Горанов. Той не вижда Борисов скоро да се оттегли от политиката и може още дълги години да „управлява джипа“. Това коментира . Горанов цитиран от news.bg, който похвали работата премиера, който изнесъл кампанията, но и мобилизирал структурите на ГЕРБ.

Лидерът на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов е щастлив от резултатите на изборите, но и погнусен от предизборните нападки от коалиционния си партньор „Атака“. Пред БНТ той заяви, че не знае какво може да очаква оттук насетне в малката коалиция на „Обединени патриоти“. Той не прогнозира сигурен развод, но прецени, че занапред ще се работи трудно с атакистите.

Водачът на евролистата на „Демократична България“ Радан Кънев видя надежда в резултатите от изборите за Европейски парламент в България. Пред националната телевизия Кънев заяви, че в коалицията на ДБ не се подготвят за празнуване, а за „тежка политическа работа“. Според Кънев изборите са много показателни за това, че в България вече има истинска алтернатива, различна от БСП.

БСП отказа да коментира резултатите от състоялите се днес избори за Европейския парламент, докато не приключи организираното от партията паралелно преброяване на гласовете. Това обяви в специално изявление за медиите зам.-председателят на парламентарната група на левицата Георги Свиленски. Той нарече първите прогнозни резултати, обявени от социологическите агенции на базата на анкети на изхода на избирателните секции, „крайно разнопосочни“ и отказа повече коментари, съобщи Дневник.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина