КултураНовини

Правим преместваема арт зала за 300 000 лв

Залата трябва да е с приблизителни размери 20 на 30 метра и да побира до 300 човека

Мобилното Кунстхале трябва да се разглобява и сглобява лесно и бързо

Мобилна зала за художествени прояви поръчва Община Пловдив в дните преди откриването на годината ни като Европейска столица на културата. Съоръжението трябва да е с размери около 600 кв.м., тоест приблизително 20 на 30 метра. Търсеният капацитет е 300 места. Изискуемата височина е 3,50 м. Обявата към вероятни изпълнители е публикувана от Община Пловдив като обществена поръчка, а предложения ще се събират още една седмица. Офертите ще се отворят на 13 ноември от 10 часа.

Нуждата от мобилна зала, наречена в поръчката „Кунстхале“, е заявена още в началния процес на кандидатстване на града за Европейска столица на културата. Целта ще бъде в нея да се провеждат голямо разнообразие от различни по вид артистични събития, като концерти, изложби и други. Мултифункционалната преместваема зала ще може да се разглобява и сглобява бързо, и да се мести в различни места на града, а вероятно и в региона, където има нужда от такова съоръжение. То трябва да бъде издържливо на метеорологични условия и да не зависи от ниска или висока температура навън.

В условията са записани различни изисквания за използването на залата като сцена – възможност за монтиране на сценично осветление, помощни зали, минимум два входа и прочее. Любопитно е, че има изисквания и за архитектурния вид на сградата, която трябва да бъде в съвременен стил, но и повлияна от местните традиции.

Максималната стойност на офертата трябва да бъде 333 333.33 лв без ДДС. В офертата се уточнява, че различните кандидати ще се разглеждат по комплексни критерии, като при равни точки при тях, предимство ще има този конкурент, който предлага по-ниска цена.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина