Новини

Пеевски отива в Европа

Два въпроса увиснаха без отговори в изявленията от централите на ГЕРБ и ДПС

Къде е Пеевски и за каква прошка говори Борисов?

Мустафа Карадайъ няма да ходи в Европарламента, това стана ясно от изявлението му след предварителните резултати от  евровота.

„Аз и до сега съм ходил в Брюксел и ще продължавам да ходя като председател на ДПС,  защото ценностите на ДПС са ценностите на  ЕС. Затова и председателят на партията логично трябваше да е и водач на листата“, коментира лидерът на движението.

В отговор на журналистически въпрос от залата „Къде е г-н Пеевски, защо не се появи?“

Мустафа Карадайъ отвърна: Моля ви се това са спекулации сега, което правите.

По думите му, в ЕП депутатите на ДПС ще работят за това „да може нашите деца и внуци, които са на гурбет, да се върнат в България. Българските граждани от малките населени места са в Европа и те не са на почивка! И ние сме длъжни да направим така, че тези населени места да не обезлюдяват.“

От централата на ГЕРБ водачът на листата Мария Габриел благодари на колегите от СДС за мобилизацията, както и на десните структури, с  които има споразумение в тези избори.

„Искам с ръка на сърцето  да благодаря на участниците, които не се подадоха на анти кампанията. Те показаха, че може да получиш подкрепа , въпреки фалшивите новини.

Нашият лидер г-н Борисов каза, че има един ден за прошка и аз искам да благодаря на всички българи, които днес ни я дадоха, благодаря им от сърце.“

За каква прошка става въпрос? – попитаха журналисти от залата

На тези въпроси ще бъде даден отговор във вторник от този, които единствен ги има – лидера Борисов, след направен анализ, каза Габриел.

„Българите показаха, че на фалша не вярват. Не може да правиш кампания с фалшиви новини и компромати. Това ние не си позволихме нито веднъж. Работим, грешим,“ заключи тя.

От централата на ВМРО по време на пресконференцията избрания за втори мандат в ЕП и водач на лисатата Ангел Джамбазки благодари за подкрепата и заяви:“Предлагам всички избрани да се съберем. Да се съберем веднага и да раздадем задачи. Изборите свършиха, политическото противопоставяне свърши.“

Джамбазки беше категоричен, че никой не е спечелил от разделението в малката коалиция на патриотите.

„Ако се бяхме явили заедно, щяхме да имаме със сигурност по-голям резултат от този на ДПС. За съжаление нашите партньори решиха да си мерят резултатите. На нас ни се пада задължението сами да представляваме българския национален интерес в ЕП.“

Снимка: Георги Кожухаров/ Дневник

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина