НовиниСпортСпортен Пловдив

Нещастно начало отне шансовете на Локомотив

Мартин Иванов, стажант

В мач от третия предварителен кръг на Лига Европа пловдивският отбор загуби с 0-1 домакинството си на Страсбург. Черно-белите играха добре и загубиха минимално като съхраняват шансовете за реванша.

Първото полувреме бе по-добро за Страсбург. Французите владееха повече топката и създадоха повече положения пред вратата на Мартин Луков. В 10-ата минута ,,елзасците” организираха бърза и опасна контраатака и Юсуф Фофана бе фаулиран от защитника на смърфовете Йосип Томашевич. Съдията бе безкомпромисен и вдигна червения картон и отсъди пряк свободен удар в полза на Страсбург. Жонас Мартен го изпълни, намирайки свободния Стефан Митрович, а той с глава бе точен за 0-1. След гола Локомотив създаде добра възможност. В 22-ата минута Петър Витанов засече добро центриране на Парвиз Умарбаев, но ударът му бе спасен от Матс Селс. 22 минути по-късно гол на Ален Ожболт бе отменен заради засада.

През второто полувреме Локомотив  владееше повече топката, но не създаде нищо опасно. Единственото по-интересно положение пред ,,смърфовете” бе в 86-ата минута. Бирсент Карагерен получи брилянтно подаване и пропиля добра възможност, шутирайки от границата на наказателното поле малко над напречната греда. Димитър Илиев също имаше възможности за гол, но не се възползва максимално от тях.

Лично аз мога да кажа ,че мачът не бе толкова интересен откъм положения. Пролича си, че Страсбург са по-добрите, но въпреки това с минималната загуба Локомотив Пловдив има шанс в реванша, който ще се изиграе другият четвъртък в 21:30.

Снимка: sportal.bg

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина