Новини

Мобилна автоматична станция измерва качеството на въздуха в Шишманци

Мобилна автоматична станция измерва качеството на въздуха в зоните около горящото депо за отпадъци в Шишманци.  Чрез нея ще бъде възможно 24-часово непрекъснато онлайн следене на показателите на въздуха. Станцията беше поставена днес на обяд в село Шишманци. Първите резултати от замерванията ще са известни до края на деня.

Експерти на РИОСВ – Пловдив от сутринта са на място в засегнатия район. Първоначално са измервали качеството на атмосферния въздух в Болярино, а по-късно и в Белозем. Анализираните на място данни и в двете села не са отчели опасни за жителите на района стойности, съобщават от екоинспекцията.

Мониторингът досега се осъществяваше с мобилен апарат GASMET, с който се проследиха стойностите на 26 показателя, а именно: азотни и серни оксиди, въглероден диоксид, въглероден оксид, метан, амоняк, хлороводород, толуен, формалдехид, флуороводород, фенол, метилмеркаптан, флоран, стирен, пропан, хлороформ, фозген, бензен, серовъглерод, циановодород и други. Замерванията са проведени на три серии от по 10 минути с интервал между всяко от измерванията от половин час.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина