НовиниСъдТемида

Младежът, убил шофьор на такси до Адата, остава в ареста

Установено, че обвиняемият е шофирал пиян с 2.10 промила алкохол в кръвта, след употреба на хероин и без правоспособност

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд – Пловдив, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 23-годишния А. Д., който е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа.

Според обвинението, около 3.45 ч. на 3 август на кръстовището на бул. „Шести септември“ и моста „Адата“, младият мъж блъснал таксиметров автомобил, чийто водач загинал на място.

Апелативните магистрати прецениха, че от събраните до момента доказателства е установено, че обвиняемият е шофирал пиян /с 2.10 промила алкохол в кръвта/, карал е след употреба на хероин и без правоспособност. От справката е видно, че и друг път е залавян от органите на МВР да кара без правоспособност. За това съдът възприема изцяло изводите на окръжните магистрати, че може да се направи обосновано предположение за съпричастност на А. Д. към престъплението, в което е обвинен.

Апелативните съдии прецениха, че обвиняемият не е устойчиво пребиваващ на територията на България, предвид сведения за местопребиваване в Австрия и поради тежестта на престъплението и демонстрираните  от А. Д.  занижени задръжки относно спазването на закона в страната, като е шофирал без правоспособност и  след употреба на алкохол и наркотици, съществува риск, той да се укрие и да извърши ново престъпление.

За деянието, в което А. Д. е обвинен, законът предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Определението на съда е окончателно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина