Конференция на Европейските столици на културата се провежда във Флоренция

Новини Под небето

Представителят на Пловдив там е заместник-кметът Розалин Петков

Той е имал работни срещи с представителите на италианския град Матера

Заместник-кметът на Община Пловдив Розалин Петков участва в първата конференция на Европейските столици на културата, която се провежда във Флоренция, Италия. Форумът бе открит от еврокомисаря по въпросите на образованието, културата, младежта  и спорта Тибор Наварацик, министъра на културното наследство, културните дейности и туризма на Италия Алберто Бонизоли и кмета на Флоренция Дарио Нардела.

Заместник-кметът Розалин Петков вече проведе двустранни срещи с представителите на италианския град Матера, който заедно с Пловдив ще бъде догодина Европейска столица на културата. С президента на фондация „Матера – базилика“ Салваторе Адуче и генералния директор Пауло Вери обсъдиха подготовката за откриващите събития в двата града.

В срещата във Флоренция участват представители на бивши, настоящи и бъдещи столици на културата на Стария континент. В рамките на събитието делегатите споделят своите идеи и перспективи за развитие, обменят опит и добри практики.

В сряда – 7-ми ноември, ще се проведе и ежегодната среща „Единство в многообразието“ с участието на представители на общини от различни страни и специални гости, включително нобелови лауреати.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.