Задържаните с 60 кг екстази остават в ареста

Новини Темида

Решението на Апелативен съд –Пловдив е окончателно

Тримата от Столипиново, които бяха задържани с близо 60 кг есктази – Ниязи Мехмедов, Владимир Кабакчиев и Росица Маркова, остават в ареста. Определението е окончателно.

Пловдивският апелативен съд потвърди взетата от Окръжен съд – Пловдив най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Срещу всеки от тримата е повдигнато обвинение за това, че на 15.04.2019 г. в гр. Пловдив, в съучастие като извършител, е държал с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в особено големи размери – 60, 685 килограма екстази, на обща стойност 1 517 125 лева – престъпление по чл. 354а ал.2 изр.2 вр. чл. 20 ал.2 вр. ал.1 от НК.

Апелативните магистрати приеха , че предвид събраните доказателства по делото до момента може да се направи обосновано предположение за съпричастност и на тримата в престъплението, за което им е повдигнато обвинение. Става дума за изключително голямо количество наркотично вещество, покриващо критериите на особено големи размери, като е установено и мястото, където е държано – в гараж. Иззет е лек автомобил с тайник, открити са и следи от хероин по други веществени доказателства.

За престъплението, в което са обвинени задържаните, Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

Апелативният съд счита, че въпреки чистото съдебно минало на тримата, при мярка различна от „задържане под стража“ съществува опасност всеки от тях, както да извърши престъпление, така и да се укрие, предвид честите пътувания на обвиняемите зад граница.

Споделете ни във:

1 коментар за “Задържаните с 60 кг екстази остават в ареста

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.