Подтепето

мезе

21 Мар, 2018

Заведения за бързо хранене и храна за вкъщи

Ето и селекцията на Lost in Plovdiv от няколко места, където може да хапнете набързо на място, да вземете за вкъщи или да поръчате в по–големи количества с точен ден и час за някое събитие

В града изборът от ресторанти и възможности за обедни менюта е голям, но за моментите, когато нямаме време да отделим достатъчно внимание на храната, също има решение. Понякога графикът ни е толкова натоварен, че и половин час седене в ресторант и чакане на поръчка, не е нещо, което може да си позволим. Тогава винаги се сещаме за опцията с храна за вкъщи – ястие в кутия, но прясно приготвено, без да трябва да притопляме. Това е вариант и когато ни изненадат приятели с неочаквано гостуване, а да се развихрим вкъщи пред печката не е на дневен ред. Ето и нашата селекция от няколко места, където може да хапнете набързо на място, да вземете за вкъщи или да поръчате в по–големи количества с точен ден и час за някое събитие.

„Адиса” е може би един от първите ресторанти от този тип. Отварят първия си обект преди повече от десетина години, за да отговорят на потребителското търсене на готова храна с добро качество и вид, както и ниска цена. Последователно през последните години се откриха още няколко магазина за готова храна. Всеки един е със собствена кухня и производство с разнообразен асортимент от храна (салати, предястия, аламинути, готвени ястия, скара, десерти). Всеки ден в магазините се предлагат над 100 вида ястия. Приемат се и поръчки за по-големи количества (за дома) по предварителна заявка. Ако не сте в състояние и нямате време да приготвите вечеря или обяд за гостите си, може да си изберете ястия и да си оформите комплексно меню в най-близкия магазин на фирма „Адиса” и да си поръчате за конкретния ден.

За всички работещи и жители на квартал „Кършияка” ресторантът за бързо хранене „Йована” е винаги на разположение за вкусна и домашно приготвена храна. Екипът на заведението предлага всеки ден качествена и разнообразна храна, основно от националната ни кухня. Ежедневно в менюто присъстват свежи салати , няколко вида супи, ястия с пиле, свинско, телешко, риба и безмесни, разнообразна скара и гарнитури , както и десерти, приготвени по домашни рецепти. За приготвянето им се  използват изключително качествени продукти и суровини. Има места и за сядане отвън в по–топлите дни.

Вижте всички заведения за бързо хранене в Lost in Plovdiv.

Няма направени коментари
Още от рубриката "мезе"

Подобни новини

25 Мар, 2018

Интересните ресторанти извън центъра на Пловдив

Единственият дигитален гид на Пловдив постоянно е в търсене на различни места, но често се ограничава в централния район. Това е причината днес нашият екип да се поразходи из кварталите и да открие онези няколко заведения, които ще ви накарат да хванете такси, да се качите на кола или градски транспорт, а и защо да не повървите пеша. Не претендираме за изчерпателност и със сигурност пропускаме някои скрити съкровища, така че ще очакваме вашите препоръки в коментарите.

Съвсем без някаква определена подредба започваме с квартал „Тракия”, където често посещаваме „Рибарника”, за да се насладим на пресния улов и разнообразните блюда с морски дарове. Обстановката ни пренася винаги на ваканционна вълна и предразполага да споделим избраното ястие с бутилка отлежало вино ...

» повече