Подтепето

мезе

01 Окт, 2017

Влакът-стрела и като евтина кръчма

Идват ти да зарежеш всичко да седнеш и да пътуваш, да пътуваш… 

Таня Грозданова

Голяма българска пивоварна изцяло е обсебила демонстрационния влак –стрела. По време на атракционното пътуване в бюфет вагона се чувстваш като в евтина бирария. Не защото обстановката е кофти, напротив – даже е на ниво лукс в сравнение с останалите недемонстрационни вагони, а защото натрапчивото брандиране е навсякъде.

Изненадата започва още от коридора, там където обикновено стои план за евакуация и указание на къде да тръгнеш, има плакат с логото на компанията. Той стои точно до вратите на тоалетните и в двата края на вагона.

Наситеното розово по стените на демонстрационния рециклиран вагон отвежда в един друг свят

Има го и вътре над входните врати на бюфет вагона. Ако още не сте го забелязали докато седнете, то ценоразписът на бара вече ще ви набие не само в очите – същия бранд, същия цвят и само такова пиво, нищо друго. Бира за такива пари има в селските кръчми и в хипермаркетите на промоция.

Наливна  330 мл – 0.80 лв., 500 мл – 1.00 лв., бутилка за 1,10 и т.н.

Идват ти да зарежеш скъпотията да седнеш и да пътуваш, да пътуваш… 

Изумително е как бирата се намества в българския вариант на модернизацията на жп транспорта!?

А дали и в другите влакове е така?

  • 01 Окт, 2017 | ...
    По стечение на обстоятелствата единствените бързи вагони за до 200км/ч са вагоните-кръчма. Ако поставят някой друг вагон ще трябва композицията да пътува с по-ниска скорост.
Още от рубриката "мезе"

Подобни новини

29 Сеп, 2017

Влакът - стрела се оказа влакът – ръжда (СНИМКИ)

Със 130 км/ч по линията от Пловдив до Септември ще се стига за 30 минути

Скоростният влак се състои от три преработени вагона на БДЖ

Таня Грозданова

Високоскоростните влакове в България може да не са нови, това стана ясно при представянето на първият влак-стрела по трасето Пловдив – Септември, който потегли днес от Централна гара Пловдив. В демонстрационното пътуване с ръждив локомотив и три рециклирани бюфет вагона се включиха:  зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев, посланикът на Австрия Роланд Хаузер, представители на австрийския транспортен гигант „Талес“, официални гости от различни европейски страни и журналисти от София и Пловдив.

Атракционът бе организиран Талес Австрия ГмбХ -  изпълнител на договора за модернизация на същата линия, която се осъществява с ...

» повече