В „Сол и пипер” всичко е подправено точно, колкото трябва

Вкусът на града

Не може да сте от Пловдив и да не се сте чували за „Сол и пипер”, където всичко е подправено точно, колкото трябва

Ресторантът на известния пловдивски шеф Николай Боруков поредна година гради репутация на едно от най – предпочитаните места за ценителите на кулинарното изкуство.

Централното му разположение, точно зад паметника на Съединението, уютната му обстановка и професионалният екип, по – голямата част от които ни изкушаваха с божествените си ястия още от ресторант „Фадо, са само една малка част от предимствата, които няма как да не изтъкнем.

Европейска храна, с уклон към средиземноморската, съчетаваща както класически, така и доста авторски предложения – така най – точно може да опишем богатото меню в „Сол и пипер”. Всяка седмица се въвеждат различни кулинарни предложения, а обедната им листа е една от най – пълните и разнообразни в града под тепетата.

В ресторанта се готви абсолютно и единствено с продукти, съобразени със сезона, които се зареждат всекидневно, за да се гарантира тяхната свежест и превъзходни вкусови качества. Всичко се приготвя на място – от ръчно замесения хляб до прясната паста и натуралните десерти. Самият шеф подбира своите доставчици, като се опитва да залага на малки мандри и стопанства, където вкусът на продуктите е максимално автентичен.

Вижте още в Lost in Plovdiv.

Споделете ни във:

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.