Топ 5 места за вино в Пловдив

Вкусът на града

Вижте селекцията на Zina Sorensen с 5 чудесни места за дегустация на вино в града на тепетата

Специализирано издание избра Пловдив и региона на Тракийската низина като една от 10-те най-добри дестинации за винен туризъм през 2017 г.

От Зина Соренсен

Зина Соренсен е любител на виното, собственик на малък бизнес, поддръжник на устойчивия туризъм, почитател на социалните медии, страстен пътешественик и любител на храната. Родена в Дания, от 2014 г. живее в Пловдив. Освен че ръководи компанията си Bulgaria Wine Tours. Зина прекарва времето си в опити да популяризира България като дестинация за алтернативен туризъм.

През последните няколкогодини в модерния квартал Капана, Стария град на Пловдив и други централни локации в Пловдив се появиха малки винени барове и места за дегустация на вино.

Изключителните вина, приветливите местни жители и непринудената атмосфера на Пловдив правят чудесна комбинация, ако искате да се насладите на хубава чаша вино.

За щастие на посетителите и местните, Пловдив може да се похвали с процъфтяващ избор от места, където да оцените доброто вино и храна!

Пловдив става все по-известен със своята история и култура, както и със своите музикални, развлекателни и културни фестивали.

Една жива сцена за храна и вино следва този път на растеж и качество, на който градът в момента се радва.

Ето 5 чудесни места за дегустация и пиене на вино в Пловдив:

Vino Culture:

Разположен на живописна калдъръмена уличка, само на няколко крачки от Римския стадион и Джумая джамия се намира Vino Culture – популярен винен бар в центъра на Пловдив. Предлага се богата селекция от местни вина, както и плато с вкусни мезета.Посъветвайтесе с приятелския персонал (обикновено самият собственик) какво имат "на чаша" или обяснете какво ви харесва и ще ви поглезят с нещо изключително.Задължително посетете Vino Culture!

Адрес: ул. „Отец Паисий“ 5

Снимка: Vino Culture

Regional Wine ​​:

Енотека Regional Wine е нов проект на всепризнатия хотел „Хеброс“ (5 звезди) в Стария град на Пловдив. Богатият избор на вино се състои от български и международни вина от избрани винарски райони. Главната цел е да се покажат уникалните характеристики на всеки конкретен регион. Акцентът е върху местните сортове грозде и любителите на виното могат наистина да открият по-малко известни български гроздове като Мавруд, Рубин, Мелник 55, Димят и Тамянка. Могат да се организират дегустации чрез предварителна резервация. Всички дегустации се водят от специалист по вино, сертифициран по WSET.

Адрес: ул. „Константин Стоилов“ 55

Снимка: Гергана Тодорова

DeGustoStation:

Нов винен бар в модерния квартал "Капана", управляван от винопроизводителите от винарна "Бендида" и "Енотека Бендида". Малкото място е със спокойна атмосфера и предлага възможност да опитате местни бели, розе и червени вина, произведени от винарна „Бендида“. Местното грозде като Мавруд и Рубин е основният акцент на бутиковата винарна.

Къде са останалите места, в който може да си вземете чаша квалитетно вино, разказва  гидът Lost in Plovdiv

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.