Подтепето

мезе

23 Окт, 2016

Създателите на бира Hills: Баварската бира е класа!

Ако в щатите интересът към крафт бирите се заражда от приблизително 5 години, то в Германия е от стотина

Борислав Минков и Александър Страшилов са създателите на новата българска крафт бира Hills, която вчера беше представена на пловдивския потребител. Партито мина успешно, а освен всичко, двамата визионери, отделиха време, за да разкажат малко повече за това как се е случило всичко. Пивоварната им се намира в Перущица, но нещата в истинския живот не стават като с магическа пръчка. Зад тях стоят амбиция и труд. Ето какво казаха те:

-Как ви дойде идеята за бира Hills?

Всичко започна преди пет години. Бяхме на командировка в САЩ две седмици и бяхме зажаднели за хубава бира. Когато се връщахме в България, имахме престой на летището в Мюнхен. Там пихме баварска бира. Толкова ни хареса, че си изпуснахме полета. Тогава решихме, че и ние искаме да правим хубава бира и то българска. Започнахме да търсим оборудване и информация. След цялата хамология, пивоварната стана реалност. Пътят беше тежък, но краят е хубав.

-С какво е по-различна бирата от останалите предлагани на пазара?

Писана е по немска рецепта за чистота на качеството. Няма консерванти, има само 4 съставки – малц, хмел, мая и вода. Не е филтрирана. Чакаме и трети вид бира, какъвто няма в България до сега, но ще го запазим в тайна.

-Защо избрахте бирата да е баварски тип и защо започнахте с вайс и пилс?

Обикаляме целия свят и може да твърдим, че баварската бира е класа! Ако в щатите интересът към крафт бирите се заражда от приблизително 5 години, то в Германия е от стотина. Почти всяко градче, дори и селце, там има пивоварна. Бамберг е бирената столица на Германия. Инсталацията е купена от Каспър Шулц, което е доказателство за качество. Вайсът и пилс са двете най-популярни вида бира в крафт бирите. Някои хора твърдят, че вайсът не е хубава, но ние не смятаме така и искаме да вдигнем нивото й.

-Пивоварната в Перущица не е само пивоварна, а цял комплекс. Какво ще включва той?

Все още се развива, но до пивоварната ще има ресторант с бирена градина. Построена е върху 20 декара земя. Останалата част ще се озелени, ще се изгради парк с езеро, зоологическа градина, зона за деца с катерушки от дървени материали. Ще има и места за преспиване.

-Къде ще се разпространява бира Hills?

За сега в Пловдив и София. За момента предлагаме само наливна бира. След време може да пуснем и бутилирана, но за нас качествената бира е наливната, защото е прясна и няма консерванти. Не целим да я пускаме по магазините, а по заведенията, за да имаме директен контакт с потребителя и да подпомагаме българското ресторантьорство. 

Снимки от партито може да видите на КАПАНА.БГ

  • 09 Юли, 2017 | CharlesGep
    wh0cd234083 <a href=http://synthroid247.us.org/>Synthroid Without Prescription</a> <a href=http://furosemide24.us.org/>drug furosemide</a> <a href=http://cymbalta247.us.org/>cymbalta</a>
  • 26 Окт, 2016 | Comfortably Numb
    Само човек, който и понятие си няма от бира, може да каже, че в САЩ "интересът към крафт бирите се заражда от приблизително 5 години".
Още от рубриката "мезе"

Подобни новини