Рибните ресторанти под тепетата

Вкусът на града

Екипът на дигиталния пътеводител Lost in Plovdiv е подготвил кратка разходка из ресторантите, които предлагат неустоими морски дарове в Пловдив

Най – накрая ни обещават жарко лято и дори още да не сте успели да стигнете до морето, екипът на дигиталния пътеводител е подготвил кратка разходка из ресторантите, които предлагат неустоими морски дарове в Пловдив. Калмари, скариди, октоподи са само малка част от вкусотиите, които ще ви разкрием в редовете по – долу, а и гарантираме, че дори и да не сте седнали на брега, вкусовите ви рецептори ще се почувстват погалени от вълните.

Вече повече от 3 г. ресторант Рибарника радва своите клиенти с огромно разнообразие от ястия с морски дарове и прясна риба. Тук може да опитате над пет вида скариди, калмари, задушени речни раци, миди на тиган, жабки на тиган, над двадесет вида речни и морски риби, в компанията на бутилка отлежало вино или чаша узо. Пространството е доста просторно, с удобен детски кът, така че е подходящо както за семейни вечери, така и за хапване в по – интимна обстановка.

Миконос е следващото място, което не може да си позволим да пропуснем да споменем. В ресторанта се сервира само автентична гръцка кухня. Тя съчетава в себе си западните и източните традиции, а главният коз на кулинарите са рибата и морските дарове. Качеството е безкомпромисно, а менюто – максимално опростено. По – голямата част от суровините са директно внесени от южната ни съседка, а останалите – от местни производители. Селекцията на рибата включва както средиземноморска, от водите на Гръцко море, така и черноморска, тъй като определени видове не отстъпват по вкусови характеристики на тази от южната ни съседка. Атмосферата напомня на местните гръцки псаротаверни, където рибните деликатеси се приготвят с размах, а октоподи, калмари, скариди, раци се сервират по най – различни начини.

И като сме започнали с не толкова централните места, ви водим директно към ресторант „Елеа”, където също средизменоморската кухня е на почит, а рибата – предпочитан продукт за кулинарни вълшебства.  

Но в централната част също не липсват примамливи рибни изкушения. Едно от местата е италианският ресторант Vivaldi, където рибата е винаги прясна, а особено в топлите месеци е огромно удоволвствие да се консумира в прохладната градина.

От личен опит ще споделим, че почитателите на морските специалитети е добре да опитат и божествения лаврак, гарниран със зеленчукови спагети в „Хемингуей”, който е перфектният летен избор за леко ястие за обяд или вечеря. Чаша подходящо бяло вино също ще допълни отлично вкуса, а най – хубавото е, че след това може да завършите вечерта с греховно вкусен десерт в Dolce Fellini отсреща. Все пак всеки има нужда от ден за отдаване на изкушения, нали?

За още любими места с гарантиране, че ще приготвят морската храна така, все едно сте на брега в Италия, вижте Lost in Plovdiv.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.