Подтепето

мезе

15 Юни, 2017

Ресторант „Марбея“- по пътя на виненото познание и хубавата кухня

Връх на кулинарното удоволствие през юни в пловдивското заведение

Кулинарни изкушения от различни краища на света, подбрани висококачествени напитки, хубава музика, ведро отношение и свежест от природата. Така съвсем накратко бихме описали ресторант „Марбея“, който се намира на едно от най-красивите и спокойни места в Пловдив, а именно на Гребната база, сред зеленина и чист въздух.

Преди броени дни в ресторанта се проведе гръцка тематична вечер с традиционни ястия от южната ни съседка и селектирано кристализирало узо, което ни нашепва, че лятото вече е тук.Освен, че заведението е добре известно с това, че организира тематични вечери, посветени на различни национални кухни, през юни ресторант „Марбея“ поставя началото на едно магично винено приключение, което, в симбиоза с отличната средиземноморска кухня на ресторанта и специално подбраната музика, обещава да погали всичките ни сетива и да ни дари усещане за истинско кулинарно удоволствие.

Собствениците на ресторанта правят огромна крачка напред, предлагайки един по-различенподход към винотокато обещават това да не са просто дегустации на божествения елексир. Те си поставят амбициозната цел активно да развиват вино културата в Пловдив, защото всички знаем, че хубавата храна върви с хубаво вино.

„Искаме да запознаем нашите клиенти сортово и стилово с виното. Нашият различен подход към напитката се изразява в това акцентът да пада върху виното в бутилката, а не върху бранда или визията на етикета. Не на последно място, стремим се да подчертаем вкусната храна в „Марбея“ по един специфичен начин, благодарение на уникалната винена листа, която разработихме за тематичните вечери с подкрепата на “ споделя с вълнение управителят Даниел Китов, който с нетърпение очаква да посрещне желаещите да се впуснат в този празник на сетивата.

Специално подбраните предложения, които ще бъдат представени по време на винените вечери, са селекция от различни винени изби и през летните месеци ще включват най-доброто от розе, бели и пенливи вина. Те ще бъдат на специална цена и това е само един от множеството жестове, които ресторант „Марбея“ прави към своите клиенти, за да може гостите на ресторанта да опитат повече специални вина, които да съчетаят с най-подходящите ястия за съответния сорт. Дори да не знаете кое вино подхожда на избраното от вас кулинарно изкушение, може да поискате съвет от опитните сервитьори на заведението.

Истинският винен празник в „Марбея“ започна на 15 юни, когато ресторантът ще предложи специално съчетани ястия с първата луксозна селекция вина MH Wines. Ще имаме възможност да се насладим на три представителя на българската изба – MH Purple Sauvignon Blanc, MH Blue Granache, Mourvedre, Syrah и MH GOLD 2014 Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot & Petit Verdot.

Винените приключения продължават и на 22 и 29 юни. С какво и по какъв начин – вижте в https://lostinplovdiv.com/places/2/125.

  • 16 Юни, 2017 | Гребната Слънчака 2
    Това незаконното ли ве ... доживяхме и платени реклами да четем..а тръгна от " 16 квадрата" ..мина през навеси, тенти, после дограми и накрая завзе игрището отзад, превърна го в незаконен паркинг за черните лимузини и жипки , после му се стори малко и разшири двойно квадратурата...дет се вика , типичната картинка у нас. догодина и мини хотелче може да спретне завалията..явно си ръси кинти шефчета и общинката са доволни.
Още от рубриката "мезе"

Подобни новини