Подтепето

мезе

23 Фев, 2018

Представиха вино, попило от музиката на Бетовен и Вивалди

Витализирани вина дебютираха на „Винария“ и грабнаха медали

За първи път на „Винария“  посетителите дегустират вина, създадени под звуците и енергийното въздействие на класическа музика от Бетовен и Вивалди. Още със своя дебют първите в света витализирани вина спечелиха медали от международния конкурс за наградите на изложбата.

„Те се приготвят по концептуално нов подход, прилаган по време на съзряването в бъчви, за да се усили  полезното въздействие на виното върху човешкия  организъм. Нашата иновативна инсталация не позволява на хармоничните музикални вибрации да се разсейват и променят от околната среда“, обясни на пресконференция Павлин Христов, един от директорите на изба „Балар“, производител на уникалните напитки. Той посочи, че  резултатът е енергийно заредено вино, запечатало хармонията на безсмъртната класика.

На изложбата ценителите тестваха две колекции, озвучени с музиката на Бетовен („Мерло&Пети Вердо 2013“) и Вивалди („Пети Вердо& Мерло 2016“). Те се правят в лимитирани серии, а бутилките са с платинено покритие, което предпазва от външни въздействия и осигурява дълъг период за съхранение.

Бутиковата изба „Балар“ спечели два медала в конкурса за наградите на „Винария 2018“:  златен за  розе „Баларина“ от последна реколта и сребърен за „К3 Мерло&Каберне Совиньон“ (2016 г.).         

Няма направени коментари
Още от рубриката "мезе"

Подобни новини