Подтепето

мезе

11 Апр, 2017

Пловдивска компания е удостоена с награда за най-добър продукт на най-голямото международно изложение за био храни

Фирмата донесе отличието от Лондон, като в категорията се състезаваха 320 бизнеса от цял свят  

Младото семейство на Евгения и Димитър Стаменови от Пловдив стартира производството в края на 2016-а

Българските сурови хапки Goody Bites, обогатени със специален веган пробиотик, спечелиха престижна награда за най-добър продукт на най-голямото международно изложение за био храни и продукти в Лондон миналата седмица. Те бяха номинирани в категория за най-добър нов здравословен и натурален продукт, преборвайки се с още 320 други такива.

Наградите на изложението Natural & Organic Products Europe се провеждат за 22-ри път и са символ на престиж и качество за всяка една от спечелилите компании. Победителите във всички категории бяха избрани от посетителите на изложението като в тях влизат много представители от международни здравословни организации, големи вериги за биопродукти, журналисти и собственици на био магазини от цял свят. След гласуването продуктите бяха оценени и от специално подбрано жури с членове от водещи експерти в хранителната индустрия в Англия.

Следвайки тенденциите на бъдещето, в края на миналата година, Биостайл ООД, собственост на младото семейство на Евгения и Димитър Стаменови, стартира производството на последния си иновативен продукт, именно суровите хапки с пробиотик, които станаха повод за гордост със спечеленото признание.

Съществуваща от 2010 г., компанията не пропуска да участва в най-големите международни изложения за био храни и продукти, благодарение на което вече осъществява износ на два континента, в над 14 държави. На българския пазар работи с над 500 обекта - специализирани магазини и големите международни вериги.

След големия успех на био сладките, с които сем. Стаменови стартира своята мечта да създава здравословни, биологични храни за по-добър живот, те стават и първият производител на сурови крекери в България, като дори машините за тяхното производство са дело на Димитър, който по образование е инженер.

Освен задължителното си присъствие на международни събития в края на 2016 г. компанията инвестира собствени средства и банков кредит в строеж на нова производствена база в екологично чист район близо до Пловдив, където производственият капацитет ще се увеличи над 6 пъти.

След завършването на този проект Евгения и Димитър вече ще имат възможност да осъществяват останалите си идеи за още много различни и иновативни продукти, които да представят от тук нататък на международните изложения и да печелят още много награди като тази.

  • 08 Апр, 2018 | марияна
    http://survey.bg/s/biohrani
  • 08 Апр, 2018 | марияна
    https://survey.bg/s/biohrani Моля, вземете участие в анкетата за биохрани!
  • 05 Апр, 2018 | Kovacheva
    http://survey.bg/s/biohrani Моля, участвайте в проучването за биохрани!
Още от рубриката "мезе"

Подобни новини

04 Дек, 2017

Евгения и Димитър Стаменови сбъдват мечтите за истинска и чиста храна стъпка по стъпка

Годината се оказа много специална за “Биостайл”

Компанията инвестира в нова производствена база в екологично чист район, близо до Пловдив

Мечтите се сбъдват, когато работиш със сърце и душа за тях, а когато са обвързани със социална кауза и семеен бизнес, приказката си заслужава да бъде разказана, за да вдъхнови и други. За труда на младото семейство на Евгения и Димитър Стаменови от Пловдив вече сме ви разказвали, а попаднат ли в полезрението ни креативни хора следим развитието им. Ето и новостите около тях.    

В първия ден на декември с тържествен водосвет беше открита официално новата фабрика за био храни на фирма „Биостайл“ ООД в с.Брестовица. Позната на пазара с вече дългогодишното си присъствие и производството на ръчно приготвени ...

» повече