„Паваж” триумфира като ресторант на публиката в конкурса „Ресторант на годината”

Вкусът на града

Пловдивският ресторант Паваж триумфира в категорията „Ресторант на читателите” на списание Бакхус в най-престижния кулинарен конкурс „Ресторант на годината”. Заведението в Капана бе отличено за втора поредна година в националната гастро надпревара. Миналата година собствениците на „Паваж” Мадлен и Райчо Маркови и екипът им спечелиха също наградата на публиката, както и бяха наградени за „Вкусно място”.

За седемнадесета поредна година Бакхус раздаде наградите на най-отличилите се ресторанти в конкурса "Ресторант на годината 2017 Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino". Наградите бяха връчени на в официална церемония, придружена от гала-вечеря с 6-степенно меню, подготвено в партньорство с престижната кулинарна академия Le Cordon Bleu London, най-успелият български готвач в чужбина – шеф Емил Минев и млади наши готвачи с международен звезден опит.

Столичният ресторант Niko’las 0/360 взе голямата награда- Ресторант на годината. Заведението бе предпочетено заради силния и сполучлив авторски почерк на главния готвач, добрата селекция на качествени продукти и видимия стремеж за надграждане в посока устойчиви практики.

Ето и всички победители по категории:

Ресторант на годината Acqua Panna & S.Pellegrino:
– Niko’las 0/360 –

Модерна българска кухня:
– Космос –

Дебют 2017:
– aEstivum, Zornitza Family Estate –

Винена листа и напитки DiVino:
– aEstivum, Zornitza Family Estate –

Нова вълна – Гастробар:
– Grape Central –
– Jasmine –

Ресторант на читателите:
– Паваж –

Вкусно място:
– L’Étranger –
– Da Massimo –

Aвторска кухня
– ANDRé –
– Niko’las 0/360 –

Устойчиви практики Metro:
– Багри –

Най-добро обслужване:
– Преди 10 –
– Еste –

Най-добър екип:
– Cinecittà Osteria Italiana –

Kонкурсът "Ресторант на годината 2017 Бакхус Acqua Panna & San Pellegrino" се провежда вече 17 години. Ресторантите, които участват, са селектирани от екипа на "Бакхус" и са оценявани от журито на конкурса, което се състои от опитни кулинарни журналисти и сътрудници на екипа с богат опит и знания. Ресторантите са оценявани чрез професионално-разработен стандарт, който покрива 20 критерия. Те обхващат цялостното клиентско преживяване: менюто, продуктите, ястията, напитките, обслужването, съотоношението цена/качество, хигиената и интериора.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.