Pasta E Vino Petraglia– усещане за Италия

Вкусът на града

Нека ви разкажем защо Pasta E Vino Petraglia е един различен от вече многото италиански ресторанти в Пловдив и защо си заслужава точно тук да намерите място в душата си за вкусната италианска кухня

Ако обичате автентичната италианска кухня, италианското състояние dolce far niente по време на обяд или вечеря или просто сте влюбени в Италия с нейната непретенциозна гостоприемност, гореща кръв и страст, осезаема дори в кулинарията, задължително трябва да посетите поне веднъж новия ресторант в Пловдив, Pasta E Vino Petraglia (защото един път стига, за да се върнете в тази приятна и вдъхновяваща атмосфера). Дори не е нужно да знаете и думичка на италиански, за да се усетите, че тук можете да похапнете традиционна италианска паста с чаша тръпчиво, силно или каквото обичате вино. Не е нужно да говорите италиански  и за да бъдат улучени в десетката вашите кулинарни предпочитания и желания от главния готвач, който е натурален италианец и знае как да ви нагости подобаващо.

Нека ви разкажем защо Pasta E Vino Petraglia е един различен от вече многото италиански ресторанти в Пловдив и защо си заслужава точно тук да намерите място в душата си за вкусната италианска кухня.

Ще намерите Pasta E Vino Petraglia уютно сгушен в малките улички, разположение до парк Бунарджик. Мястото е точно такова, каквото всеки истински италиански главен готвач ще избере, за да приема своите посетители, без да натрапва излишен лукс, а само свежите си идеи за приятен обяд или богата вечеря. Ресторантът е собственост на младо семейство, което точно по италианска традиция и работи в него – главен готвач Салваторе Петраглия от региона на Национален парк Чиленто (Южна Италия) и неговата жена Илияна Петраглия. Тя е местна и познава добре вкуса на пловдичани, а той съвсем отскоро е тук и мечтае да ги спечели както с традиционните италиански рецепти, така и със собствените си специалитети и кулинарни предизвикателства. Тези рецепти оформят едно вкусно меню от оригинални салати, различни вариации на класическата домашно приготвена паста и изкушаващи десерти. И тук е мястото да вметнем, че менюто се сменя всяка седмица. Но това съвсем не е най-привлекателното нещо в Pasta E Vino Petraglia. Всеки гост на ресторанта може и сам да попита (Илияна винаги е усмихната и готова да ви разкаже надълго и нашироко) за конкретно ястие и ще разбере, че в повечето случаи то е приготвено от висококачествени продукти, доставени от родината на Салваторе.

Продължете кулинарното пътуване в LOST IN PLOVDIV

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.