Още 5 места за вкусен сладолед от Lost in Plovdiv

Вкусът на града

Екипът на единствения дигитален гид под тепетата  е в търсене на най – добрия сладолед в града и отново представя още 5 места, които е задължително да посетите и сами да изберете предпочитания вкус

Лятото още дори не е започнало, а вече търсим прохладата не само под сенките, но и в студените храни и напитки. От миналата година екипът на единствения дигитален гид под тепетата е в търсене на най – добрия сладолед в града и тъй като предлагането на вкусното изкушение постоянно се увеличава и разнообразява, ние подготвихме още 5 места, които е задължително да посетите и сами да изберете предпочитания вкус.

Започваме кратката си разходка по нагорещената Главна улица с любимците ни от Argento, където може да се насладите на истинско италианско джелато по старите рецепти, донесени в града под тепетата от италианските майстори сладкари и джелатиери. Препоръчваме ви вкуса на шам фъстъка, който предупреждаваме, че свършва бързо, a и плодовите варианти, които са предпочитани от децата и са подходящи за всички, които са на веган диета.  Джелатото в Argento никога не се замразява дълбоко и трайността му е в рамките на 2 – 3 дена. По този начин се гарантира, че сладоледът ще е винаги пресен, ще запази максимално вкусовите си качества, а поддържането на постоянна температура до максимум -14 градуса го прави подходящ за консумация целогодишно и няма нужда да се опасявате, че ще загубите всякакви усещания само след първата хапка.  

Продължаваме с едно място, което отвори през тази година в сградата на бившия Детмаг. В Gelato Leonardo се предлага богато разнообразие от вкусове и ако сте фенове на нестандартните, синият цвят на дъвката най – вероятно ще ви впечатли.

Още нещо нетрадиционно ще ви предложат и в сладкарница Молле, където пред вас приготвят тайландски сладолед на плоча. Вкусът е съвсем лек и освежаващ, Върху изстудяващата плоча се слага избраната добавка, залива се с мляко, а после сместа се разстила за няколко минути, за да се охлади. Накрая се навива на рулца и вече държим в ръцете си нещо сладко, студено и автентично.

Къде още да си доставите приятна емоция и прохладна радост за сетивата и небцето вижте в Lost in PLovdiv.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.