Опашки за Mood For Food Street Fest в Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

Вкусът на града

Най – вкусният фестивал под тепетата вече официално е открит и площадът пред Централна поща се пълни с народ, въпреки високите септемврийски температури.

Първото издание на Mood For Food Street Fest се превърна още с отварянето на първата шатра в незабравимо преживяване за пловдивчани и гостите на града. Освен храна, която задоволява вкусовите ви сетива, тук може да намерите работилници, да присъствате на лекции и да обогатите не само кулинарната, но и общата си култура.

Участниците ще ни презентират смесица от традиционни гозби, гурме специалитети, здравословни продукти и вкусни изкушения. До апетитно полегналите на скарата мръвки може да намерите бургери по последен писък на кулинарната мода, направени изцяло от домашни продукти, както и модерен прочит на бългаската кухня. Пица, морска храна и сладолед се преплетат в пъстър микс от аромати, цветове и стилове.

Напитките са не по – малко разнообразни като на щанда на култовия пловдивски бар „Котка и мишка” ви очакват за дегустация на занаятчийско пиво още тази вечер в 18ч., а малко по – встрани може да се оставите на въображението на бармана миксолог Михаил Узунов, който ще ви забърка коктейл, достоен за награда от конкурс.

Площадът ще окаже тесен за всички желаещи да се потопят в атмосферата на това чревоугодно приключение. Пред много от щандовете се извиват опашки и всички пристъпват нетърпеливо да се включат в празника на открито. В 16.30ч. започва надяждането с бургери, а музикалната програма стартира в 19ч.

Фестивалът ще се проведе от 14 до 16 септември и обещава едно незабравимо изживяване, което ще достави наслада на всичките ни сетива.

Проектът е част от официалната програма на Пловдив Европейска столица на културата 2019.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.