Подтепето

мезе

11 Май, 2018

Конски кюфтета и рибай стекове на второто издание на „Вкусът на Пловдив”

Организаторите обещават ефектни кулинарни демонстрации от водещи шеф – готвачи в бранша

Второто издание на най – новото кулинарно шоу – фестивала „Вкусът на Пловдив – Заедно” ще се състои от 14 – ти  до 16 – ти май на улица „Райко Даскалов”, около района на Централни хали. Събитието се организира за пореден път от сдружение на ресторантьорите и хотелиерите „Тракия“ - Пловдив, Община Пловдив, БХРА, РЗК - Пловдив, сдружение на Професионалните готвачи, клуб "Орфей Уелнес" и Фондация Local Food. 

По време на мероприятието всеки ден от 12:30 часа ще се състоят кулинарни демонстрации и презентации на шеф готвачите на едни от най – любимите пловдивски заведения. Хемингуей, Рафи, Мемори, Одеон , Южен полъх, Ноте де вино, Сол и пипер са само малка част от участниците, които обещават да превърнат фестивала в истинска наслада за небцата на всички посетители.

Акцент в изданието ще е представянето на фермерското свежо месо на УНИТЕМП, които наскоро взеха участие в едно от изданията на кулинарното шоу Мастършеф по водеща българска телевизия. На своя щанд те ще презентират своето ФЕРМЕРСКО ЗРЯЛО ГОВЕЖДО месо, което се произвежда по утвърдена технология и съобразено с изискванията за DRY AGING в световен мащаб. Този иновативен за българския пазар продукт бе удостоен със златен медал на изложението МЕСОМАНИЯ 2017 г. от Асоциацията на месопреработвателите в България и с Диплом за нови технологии в хранително-вкусовата промишленост в категория „Краен продукт“ от Съюза по хранителна промишленост. Под шатрата на УНИТЕМП ще намерите разнообразие от продуктовата им гама като рибай, Т-боун и Ню Йорк стекове. За всички почитатели на по – екзотичните меса на разположение ще са кюфтета от конско месо, а за традиционалистите – телешки бургери и вкусни кулинарни изкушения на скара.

Амбицията на организаторите е с всяко следващо издание да развиват концепцията си за обединение на бранша и обогатяване на хранителната култура на всички посетители и гости на формата. Официалното откриване ще се състои в 12:30 часа на 14 – ти май с участието на ансамбъл Тракия на пл.”Римски стадион”.

Няма направени коментари
Още от рубриката "мезе"

Подобни новини

14 Май, 2018

Кулинарният рай се настани на Малката главна (ГАЛЕРИЯ)

Гостите на „Вкусът на Пловдив“ този път залагат на месо (ВИДЕО)

Тотев също наблегна на месото, а Титюков на сладките

Кулинарният рай се настани на Малката главна в Пловдив и съдейки по опашките, на хората им е писнало от вегански и вегетариански менюта. Тълпите са основно на шатрите, от които се вие дим и мирише на мръвка.

Даже виковете "Бягай, че пръска!" на скараджия/барбекюрист, който замахва със сабя да сече месо, предизвикват ефект, обратен на призива му.  

Вкусните изкушения в града под тепетата стартираха през миналата седмица с „Етно кухня на колела“ (11-15 май), „Народен събор Пловдив“ (12-13 май). От днес на Узун чаршия се настаниха и майстор готвачите от топ ресторантите в града, сладкари, търговци и производители на ...

» повече