Когато си в Миконос, животът става по-вкусен!

Вкусът на града

Ресторантът с името на известния гръцки остров ни изкушава с вкусна средиземноморска кухня

Миконос е в Пловдив звучи подвеждащо, но е абсолютно вярно, защото в непосредствена близост до Гребния канал , се намира най – модерната градска таверна в града на седемте хълма.

В ресторанта се сервира само автентична гръцка кухня. Тя съчетава в себе си западните и източните традиции, а главният коз на кулинарите са рибата и морските дарове. Качеството е безкомпромисно, а менюто – максимално опростено. По – голямата част от суровините са директно внесени от южната ни съседка, а останалите – от местни производители. Селекцията на рибата включва както средиземноморска, от водите на Гръцко море, така и черноморска, тъй като определени видове не отстъпват по вкусови характеристики на тази от южната ни съседка.

Още с влизането си ще попаднете на витрината с пресния улов, в който повечето риби са диви, а за почитателите на по – екзотичните вкусове има аквариум с живи лобстери. Те се съчетават превъзходно с макаронада с бял ( маслено лимонен ) или доматен сос. Макаронадата ( суха паста ), с която работят в Миконос, е с качество, гарантирано от произхода на зърната пшеница чак до яйцата от отглежданите в свободно стопанство кокошки и пъдпъдъци.

Атмосферата напомня на местните гръцки псаротаверни, където рибните деликатеси се приготвят с размах. Още за удоволстието да поседнеш в ресторанта с името на известния гръцки остров вижте в Lost in Plovdiv.

Споделете ни във:

3 коментара

  1. Мутренско и кифленско сборище.
    Явно собственикът иска ресторанта да се слави не само с изброените от горе и от долния коментар паразити.

  2. Ограничени хора които пишат тъпи коментари мислете малко а не злорадствайте! Хора с възможности и подържани жени не означава мутри и кифли!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.