Къде да „избягаме” за час от работната среда и да се насладим на чудесни вкусове и аромати

Вкусът на града

Обедните менюта в Пловдив стават все по-популярни

Да излезеш на обяд в града, е тотално различно като усещане от това да седнеш на спокойна и дълга вечеря. Независимо дали отивате, за да хапнете набързо в работната си почивка, или имате обедна среща с колеги и потенциални бизнес партньори, ресторантите, които сме откроили в статията, предлагат всеки работен ден специални обедни менюта.

Удобното при този тип хранене е, че всичко е предварително подготвено, чакането е сведено до минимум и дори и да имате ограничен бюджет, може да си вземете поне двустепенно меню.

Започваме с едно предложение, което би било удобно на работещите в района на Четвъртък пазара. Ресторант Memory Пловдив всеки ден подготвя в обедната си листа по няколко различни предложения от категориите свежи салата, супи, месни специалитети и вегетариански ястия. Питката е прясно изпечена на място, а десертът – точният завършек на всеки обяд.

Продължаваме няколко метра встрани, където в „Сол и пипер” шеф Боруков винаги ни изненадва с едно от най – богатите менюта за обяд. Всяка седмица се приготвят нови кулинарни специалитети, защото тук винаги се залага на пресните и собственоръчно подбрани продукти. Цените са абсолютно приемливи и неслучайно ресторантът се превърна в предпочитано място за мнозина гастрономи.

Отново оставаме в централния район, но малко по – встрани, където от „Глухарчето” винаги ни изненадват приятно с листата си от ястия за деня. При тях изключително се залага на малко, но изпитани рецепти. Винаги имат здравословно и в крак с последните тенденции в използването на суперхраните предложение. Възможността им за съчетаване на отделните компоненти в пакет и за директна доставка до дома или офиса не е за подценяване, особено когато не ни се излиза навън и имаме да наваксаме с работата например!

Друг наш фаворит, където може да поръчате тристепенно меню за по – малко от 10 лева е „Одеон”. Храната тук е винаги вкусна и изискана, а не може да не споменем и големия избор от вегански и вегетариански ястия. Уникалната историческа среда, централната локация и отличната кухня, повлияна от най – различни краища на света, са гаранция, че обядът ще се превърне в приятно изживяване.

Още за препоръчаните от гида на Града под тепетата – Lost in Plovdiv, обедни менюта вижте ТУК.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.