Къде да хапнем вкусно агнешко месо по Великден в Пловдив?

Вкусът на града

Приятелите ни от дигиталния гид на Пловдив Lost in Plovdiv направиха бърза обиколка по заведенията и подбрахме за вас няколко наистина вкусни предложения, които ще ви накарат да си оближете пръстите и да отпразнувате идващите пролетни празници подобаващо

В България по традиция около Великден и майските празници консумацията на агнешкото месо се повишава. То е вид червено месо, което идва от млади овце под 1 година. Богат източник на висококачествен протеин е, но и също така – изключителен източник на много витамини и минерали, включително желязо, цинк и витамин В12. Поради това редовната консумация на агнешко може да стимулира растежа на мускулите, поддържането и производителността. В допълнение, то помага за предотвратяване на анемия.

Ние от дигиталния гид на Пловдив направихме бърза обиколка по заведенията и подбрахме за вас няколко наистина вкусни предложения, които ще ви накарат да си оближете пръстите и да отпразнувате идващите пролетни празници подобаващо.

Започваме нашата обиколка от ресторант „Одеон”, където в менюто ни изкушава агнешко джоланче с ризото от киселец и сфери от кисело мляко или агнешко месо, сготвено в глинен съд. За предястие предлагаме да опитате великденската салата с пъдпъдъчи яйца.

Неслучайно Porky’s BBQ често е спрягано като заведението с най – добрата скара в града, а ние бихме добавили – и като мястото, където винаги има огромен избор от свежи меса, приготвени по неустоим начин. Агнешките момички с масло, чесън и пресен лук не са новост за почитателите на този вид месо, а Великден е точното време, за да ги пробвате и вие.

 „Сол и пипер” е място, което неведнъж сме препоръчвали заради винаги прясната и свежа храна, така че сме убедени, че шеф Ники Боруков отново е подбрал продукти с максимално автентичен вкус, който да направи великденската ни вечеря още по – апетитна.

Вижте всички места в Lost in Plovdiv.

Споделете ни във:

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.