Интернационална кухня в Пловдив

Вкусът на града

Нима не е време за един кулинарен тур под тепетата?

Пловдив е мултикулурен град. Тук от десетилетия съжителстват представители на различни държави и етноси и неотменно пренасят частица от своите обичаи, предпочитани ястия и културни особености. Това е и причината днес екипът на единствения дигитален пътеводител под тепетата да се опита да събере кухнята, на която може да се насладите.

Започваме с може би най – многобройните ресторанти, а именно тези, които са с посветили на италианската кухня. Нима има някоой от нас, който да не е почитател на традиционната хрупкава пица или ароматната и богата на вкусове паста?

Вече сме ви разказвали подробно за Osteria Rosmarino, която често наричат малката Италия в Пловдив, но си струва да споменем още Ristorante Vivaldi, където храната се приготвя също лично от собственика – италианеца Рафеле. Марамао е още едно място, което не трябва да пропускате, ако сте почитател на божествената храна и опияняващото вино. И въпреки че в ерата на нискобюджетните полети не представлява никаква трудност да отскочиш до Рим за уикенда, нашият екип е убеден, че италианската кухня в Пловдив също не е за изпускане.

Индийските подправки и аромати не са за всеки и определено трябва да предпочиташ по – екзотичните вкусове, за да похапнеш в ресторант „Индия”, но централното му местоположение и автентичната обстановка със сигурност ще ви отведат на приключение с мистичен аромат в духа на източната държава.

Още пикантни и нетрадиционни вкусове може да намерите и при представителите на мексиканската кухня, където ясно се очертават две препоръки. Сомбреро е едно пъстро и цветно място, където сангрията идеално се допълва с вкусните кесадили, а лютото е наистина люто! Във Viva Zapata ще ви спечелят с лично отношение и вкусно бурито, така че задължително следващия път след разходка по главната улица се отбийте за по една порция мексиканска street food.

Продължете кулинарната обиколка в Lost in Plovdiv.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.